Mini-documentaire LIVEX

Eem mini-documentaire online waarin het verhaal van de LIVEX 2019 wordt verteld: deze is nu te zien! Tijdens de LIVEX op 25 mei 2019 werd voor oefening de P&O-ferry ‘Pride of Hull’ geëvacueerd. Helikopters, schepen, reddingboten en voertuigen: alles kwam samen tijdens de LIVEX. Honderden figuranten werkten mee aan de oefening. Alles is te zien in deze mini-documentaire.

In de video wordt ingegaan op de voorbereidingen van de oefening, de dag zelf, maar er volgt ook een terugblik. Dit alles wordt verteld door vier personen nauw betrokken bij de oefening: Edwin van der Pol (Hoofd Operaties Kustwacht Nederland), Wim van der Wal (Brandweer Rotterdam-Rijnmond), Eugene Favier (Kapitein Pride of Hull) en Rick Slijk (Schipper KNRM Hoek van Holland).

Samenwerking

Vanuit de Kustwacht werd de evacuatie op het water gecoördineerd. Daarbij werd nauw samengewerkt met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond die de evacués aan land opving. Andere betrokken organisaties waren onder andere de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het Loodswezen, Noodhulpteams+ en MIRG.NL.

Kijken